טורט (עוגה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טורט
מאכלים
אופן הגשה קינוח
עוגת טורט שוקולד מצופה ומקושטת

עוגת טורטאיטלקית torta) היא עוגה עשירה בטעם, לרוב מהווה עוגת שכבות, ומצופה בקצפת, מוס, ריבה או פירות.

לרוב, עוגת טורט מוגשת קרה, היא מקבלת שכבה עבה של ציפוי מתוק וכן קישוטים.[1]

את מרבית עוגות הטורט אופים בתוך תבנית עגולה לעוגה. בסיס העוגה יכול להיות עוגת ספוג, או בסיס ללא קמח כגון תערובת אגוזים או פירורי לחם עם ביצים וסוכר. חלק ניכר מעוגות הטורט מצופות במרנג ומעוטרות בשקדים.

מידע נוסף

עוגות הטורט הידועות ביותר הן הזאכרטורטה והלינצר טורטה שמקורן באוסטריה, עוגת היער השחור מגרמניה ועוגות שכבות שמקורן בהונגריה דוגמת עוגת דובוש.

ברוסיה, אוקראינה ופולין עוגות נקראות טורט וכן גם מאפי טארט.[2]

עוגות טורט נוספות שמקורן באירופה הן טורט אסטרהאזי, רולדה, קרם שניט, עוגת הנסיכה וסמרגוסטורטה.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טורט בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0