לחם בננה
לחם בננה הוא סוג לחם שמוצאו מאמריקה. הוא עשוי מבננות מעוכות. לרוב הוא לח, מתוק ודומה לעוגה.
היסטוריה
לחם בננה הופיע לראשונה בספרי בישול אמריקאים עם השימוש הגובר בסודה לשתייה ואבקת אפייה בשנות ה-40. הוא הופיע בספר הבישול מתכונים מאוזנים של פילסבורי המפורסמת ב-1933, ובהמשך נהיה יותר מקובל עם פרסום ספר המתכונים של צ'יקיטה בננה ב-1950.
יום לחם הבננה הארצי בארצות הברית נחגג ב-23 בפברואר. הבננה הגיעה לארצות הברית בסביבות 1870 ולקח להם זמן להיחשב כמרכיב בקינוחים. מתכון לחם הבננה המודרני התחל להתפרסם בספרי בישול בסביבות 1930, גם בזכות העלייה בפופולריות של אבקת האפייה. ישנם היסטוריוני[דרושה הבהרה] מזון שמאמינים כי הלחם הזה היה תוצר של השפל הגדול, כיוון שעקרות בית לא רצו לזרוק בננות בשלות מדי (הבננה הייתה מוצר יקר). אחרים מאמינים כי לחם בננה מודרני הומצא בשביל לקדם ולהרחיב את השימוש בקמח ומוצרי אבקת אפייה.
וריאציות
- לחם בננה-צימוקים: צימוקים מתווספים למתכון.
- לחם בננה-אגוזים: אגוזים קצוצים, בדרך כלל אגוזי מלך או פקאנים, מתווספים למתכון.
- לחם בננה-שוקולד צ'יפס: שוקולד צ'יפס מתווספים למתכון.