פיטיבייה (מאפה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פיטיבייה או פטיבייה (באנגלית: Pithivier; בצרפתית: Pithiviers) היא פאי ידוע מהמטבח הצרפתי[1].
על פי רוב מדובר במאפה עגול וסגור[1], הממולא בממרח שקדים[1].
המאפה עשוי שני דיסקים של בצק עלים, הנאפים עם מילוי ביניהם[1].
מילוי הפיטביה הוא לרוב קרובות קרם פרג'יפרן (קרם שקדים מתוק)[1], אך יש גם גרסאות בהן במאפה מלית מלוחה עם מילוי ירקות, בשר או גבינה[2].
באופן מסורתי נהוג לעטר את המאפה בקווי ספירלה[1]. פני המאפה מזוגגים באמצעות ביצה, ולאחר האפייה נהוג לפדר את פני המאפה באבקת סוכר[1].
היסטוריה
ככל הנראה, המאפה נוצר לראשונה בעיר פיטיבייה (Pithiviers) שבחבל סאנטר-עמק הלואר, ונקרא על שם העיר.
מנהגים
נהגו לאכול את המאכל בחגים נוצריים מסויימים.
קישורים חיצוניים
- פיטיבייה מתוק
- מתכון לפיטיבייה באתר עמית דונסקוי
- פיטיבייה מלוח
- מתכון להכנת פיטיביה ממולא בשר, סרטון באתר יוטיוב של ישראל אהרוני
- מתכון פיטיבייה באתר walla
- מתכון פיטיבייה באתר ynet
הערות שוליים
32335760פיטיבייה (מאפה)