פיטיבייה (מאפה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיטיבייה

פיטיבייה או פטיבייהאנגלית: Pithivier; בצרפתית: Pithiviers) היא פאי ידוע מהמטבח הצרפתי[1].

על פי רוב מדובר במאפה עגול וסגור[1], הממולא בממרח שקדים[1].

המאפה עשוי שני דיסקים של בצק עלים, הנאפים עם מילוי ביניהם[1].

מילוי הפיטביה הוא לרוב קרובות קרם פרג'יפרן (קרם שקדים מתוק)[1], אך יש גם גרסאות בהן במאפה מלית מלוחה עם מילוי ירקות, בשר או גבינה[2].

באופן מסורתי נהוג לעטר את המאפה בקווי ספירלה[1]. פני המאפה מזוגגים באמצעות ביצה, ולאחר האפייה נהוג לפדר את פני המאפה באבקת סוכר[1].

היסטוריה

ככל הנראה, המאפה נוצר לראשונה בעיר פיטיבייה (Pithiviers) שבחבל סאנטר-עמק הלואר, ונקרא על שם העיר.

מנהגים

נהגו לאכול את המאכל בחגים נוצריים מסויימים.

קישורים חיצוניים

פיטיבייה מתוק
פיטיבייה מלוח

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32335760פיטיבייה (מאפה)