עוגת דבש
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוגת דבש (מכונה לעיתים לייקח) היא עוגה המומתקת באמצעות דבש, והנאכלת באופן מסורתי במהלך ראש השנה, בעיקר על ידי יהדות אשכנז.
מנהג אכילת עוגת הדבש התפתח בעקבות המנהג לאכול בראש השנה תפוח בדבש על מנת לסמל שנה מתוקה. מנהג נוסף הוא להגיש עוגה זו בצורה עגולה, בדומה למנהג להגיש חלה עגולה בראש השנה.
מתכונים לעוגות דבש רבים ושונים. בדרך כלל מדובר בעוגה דחוסה, מאורכת, בדומה ל"אינגליש קייק", לעיתים בתוספת אגוזים, שקדים או צימוקים, אך יש גם מתכונים קלי-משקל, המזכירים יותר עוגת ספוג. תוספות מקובלות הן קפה או תה, להדגשת הצבע, ותבלינים שונים, בהם ציפורן, זנגביל או קינמון.
יש המשווים את עוגת הדבש ללחם זנגביל ("ג'ינג'רברד"), המקובל באירופה ובארצות הברית.
קיימת השערה, לפיה המסורת היהודית של עוגות דבש ראשיתה במצרים הקדומה, בעוגות שנקראו "בסבוסה"[דרוש מקור].
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: עוגות דבש |
- מתכוני עוגות דבש של פסקל פרץ-רובין
- מתכון קלאסי לעוגת דבש של השף קונדיטור עמיר לוליאן.