עוגת גאראש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת גאראש

עוגת גאראש היא עוגת שוקולד מהמטבח הבולגרי. העוגה נפוצה במאפיות ובמסעדות בולגריות.

מתכון

יוצרים חמש שכבות בעובי של 2 מילימטר מ-200 גרם אגוזים, 8 חלבוני ביצה, ו-200 גרם אבקת סוכר. לאחר אפיית השכבות וקירורן, מניחים אותן זו על זו ומצפים ביניהן, מעל השכבה העליונה ובצדדים, בזיגוג ("גאנאש") העשוי מקרם מתוק ומשוקולד. לאחר מכן מצפים את העוגה כולה בשכבה נוספת העשויה כולה שוקולד.