עוגת גזר
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
עוגת גזר היא עוגה מתובלת שבצקה כולל גזר, המעניק לעוגה את צבעה, טעמה וריחה האופייני.
היסטוריה
מקורה של העוגה בימי הביניים, תקופה בה הממתיקים היקרים מאד היו נחלתם של האצולה, ופשוטי העם המתיקו את לחמם בגזר שהיה מוצר זול ונפוץ.[דרוש מקור]
במהלך מלחמת העולם השנייה, בשל הקיצוב שהוחל בבריטניה, הפכה עוגת הגזר פופולרית ביותר.[דרוש מקור]
העוגה הפכה פופולרית בארצות הברית החל משנות ה-60 של המאה ה-20 עת הוגשה בקפיטריות בבתי הספר ומקומות העבודה. בשנות ה-70 הייתה העוגה אחת העוגות הפופולריות בארצות הברית, אולם עם השנים סר חינה.
רכיבים
העוגה מכילה קמח, סוכר, ביצים וגזר. יש המוסיפים לעוגה גם אגוזים, צימוקים, אננס וקוקוס.
בצפון אמריקה נהוג לצפות את העוגה בציפוי לבן אופייני, עשוי מגבינת שמנת ואבקת סוכר מוקצפים.
מכיוון שהירק, גזר, הוא מרכיב מעט מפתיע בעוגה מתוקה, ישנם הנרתעים מאכילת עוגה זו. זו גם כנראה הסיבה לכך שבדיחות רבות עוסקות בעוגה, והזמנתה במסעדה או אכילתה משמשים כאלמנט קומי וכגורם הפתעה בבדיחות אלה.
קישורים חיצוניים
- עוגת גזר מפורטל תזונה בריאה Eatwell
- פיליס גלזר, עוגה עוגה: מתוק, טבעי ובריא, באתר ynet, 3 בנובמבר 2005
- מתכון באתר על השולחן
- מתכון באתר מתכונים.נט
- מתכון באתר אנונימוס