עוגת קייב
עוגת קייב (באוקראינית: торт "Київський) היא עוגת קינוח שמוצאה כפי שמה מקייב אוקראינה. העוגה שווקה לראשונה ב-6 בדצמבר 1956 על ידי תאגיד אפייה גדול באוקראינה הנקרא כיום "רושן". העוגה נהייתה אהודה במהרה ברחבי ברית המועצות.
העוגה נהפכה לאחד מן הסמלים של קייב, בעיקר בשל שמה וכן בעקבות עטיפתה המציגה את הסמל הלא-רשמי של העיר. לעוגה יש שתי שכבות אווריריות של מקצפת עם אגוזי לוז, זיגוג שוקולד ומילוי דמוי קרם חמאה.
מידע נוסף
פעם אחת, אופים בקונדיטוריה שכחו להוסיף חלבוני ביצה לתבנית אפייה. בבוקר שלמחרת, השף קונסטנטין ניקיטוביץ פטרנקו, יחד עם העוזרת שלו בת ה-17 נדיה צ'רנוגור, פיזרו עוגות קפואות עם קרם חמאה לתוך התבנית כדי לחפות על הטעות. היה זה המתכון הראשוני של עוגת הקייב.
המתכון לעוגה השתנה עם השנים. בשנות השבעים האופים שכללו את השיטה של הכנת חלבוני ביצה עם תערובת אגוזים, אז הוסיפו אגוזי לוז לעוגה והחלו להתנסות גם עם בוטנים ואגוזי קשיו. אולם, אגוזים אלה יקרים יותר מאגוזי הלוז ולכן המפעל חזר למתכון המקורי הזול יותר.
קישורים חיצוניים
26285429עוגת קייב