אוסטקהקה
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
עוגות אוסטקהקה בתבניות עגולות | |
מאכלים | |
---|---|
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | אנזים הגבנה, סוכר, חלב, שמנת, שקדים, ביצים |
אוסטקהקה (בשוודית: Ostkaka; "אוסט" היא גבינה ו"קהקה" היא עוגה בשוודית) או בשמותיה הנוספים "עוגת גבינה שוודית" או "עוגת לבן שוודית" היא קינוח שוודי. לאוסטקהקה שורשים בשני מחוזים שונים של שוודיה, האלסינגלנד שבמרכז המדינה וסמולנד שנמצא בדרום, אם כי לכל מחוז יש גרסה משלו לעוגה.
המנה סמיכה ומעודנת, בעלת מרקם של קרם וכוללת גם שקדים. לרוב, תוגש העוגה חמימה עד פושרת לצד ריבות, דובדבנים או תותים, פירות שונים, קצפת ולעיתים רחוקות גם לצד גלידה. הסיבה שהעוגה מוגשת לסועדים חמימה היא שחום רב מדי יפגע בטעמה, ואילו קור יגרום למרכיביה להיות קשים ומוצקים מדי.
למרות התרגום המילולי של הקינוח (גבינה ועוגה), האוסטקהקה היא אינה עוגת גבינה, שכן עוגה מסוג זה היא עוגת שכבות[דרושה הבהרה]. על כן בשוודיה, קוראים לעוגת גבינה בשם "עוגת גבינה אמריקאית" או מילולית בשם "צ'יזקייק". אף על פי כן, מסעדות בארצות סקנדינביה השונות מבלבלות לעיתים בין המנות.
מתכון
את האוסטקהקה מכינים על ידי הוספת אנזים הגבנה לחלב והמתנה עד שהקזאין מתגבש. קצפת, סוכר, ביצים, שקדים מתוקים ומרים מעורבלים יחד כי ליצור תבליל. הבלילה מוכנסת לתנור והמנה מוגשת פושרת שכן חום רב יפגע בטעם הייחודי של המרכיבים.
לפי המסורת בשוודיה, במחוז סמונלד אופים את האוסטקהקה בסיר נחושת גדול. הרגל זה הוביל למנהג שאורחים שמוגשת להם המנה מסיר זה, מקבלים את החלקים שנאפו במרכז הסיר ולא קרוב לדפנות, כך שהם יקבלו את המנה המובחרת יותר ולא את המנות שמכילות שאריות של נחושת.
חג לאומי
מאז 2004, "יום האוסטקהקה" נחגג ב-14 בנובמבר בשוודיה. הוא הוקם על ידי "Ostkakans vänner" ("חברים של אוסטקהקה"), ארגון ללא מטרות רווח שנוסד באביב 2003.[1]
מידע נוסף
מאחר שתהליך הגבנת החלב אורך זמן ארוך יחסית, הוצעו רכיבים אחרים להכנת האוסטקהקה. באחת מן הגרסאות משתמשים בגבינת קוטג' במקום בחלב עם תוספים.
במטבח האמריקאי והרוסי קיימים קינוחים דומים, אחד מהם מכונה עוגת לבן "דמעות המלאכים".
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Bernd Lindemann, Studio V19 AB, Bodafors, Startsidan - Ostkakans vänner, ostkakansvanner.se (בשוודית)
36442440אוסטקהקה