ספטטאקהקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת ספטטאקהקה

ספטטאקהקה או ספאטקהקהשוודית "עוגה משופדת" או "עוגת שיפוד") הוא קינוח הנפוץ באזורים של דרום שוודיה, בעיקר במחוז סקונה וכן במחוז הלנד. הקינוח מהווה חלק חשוב ממורשת המטבח הסקוני.

תערובת המכילה בעיקרה ביצים, קמח מעמילן תפוח אדמה וסוכר, מגולגלת על שיפוד המסתובב סביב אש פתוחה או מקור חום אחר. לכן, העוגה שנוצרת בתהליך זה היא יבשה מאד ועוטפים אותה בשקיות פלסטיק אטומות כדי לשמור על היובש שלה. על מנת שתישאר פריכה, יש להסיר את העוגה מעטיפתה רק ברגע בו רוצים לאכול אותה. עוגת הספטטאקהקה יכולה להופיע בגדלים רבים, מגובה של סנטימטרים ספורים ועד לכמה מטרים, ולרוב תהיה בקוטר של יותר מרגל (כ-30 סנטימטרים). את העוגות הגדולות מגישים לסועדים על ידי ניסור קוביות מהעוגה, כך שהעוגה תמשיך לעמוד על בסיסה.

העוגה מוגשת לרוב עם קפה חזק, גלידת וניל ויין פורט. חותכים את העוגה בעדינות באמעצות מסור מתכת, שכן חיתוכה באמצעות סכין רגילה יכול לגרום לריסוקה או להתמוטטותה.

עוגת הספטטאקהקה הגדולה ביותר בעולם נאפתה בסג'ובו שבסקונה, בשנת 1985, והיא הופיעה במהדורת ספר השיאים של גינס בשנת 1986. העוגה הייתה בגובה 3.6 מטרים והיא הייתה עשויה מגוש אחד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספטטאקהקה בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0