סברינה (עוגה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | צרפת |
אופן הגשה | אחרונה |
סָבָרִינָה (בצרפתית: Savarin, סָוָורָן) היא עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום וממולאת בדרך כלל בקצפת או קרם.
מקור הסברינה במטבח הצרפתי בחבל לורן והיא קרויה על שמו של בריה סאווארן, גסטרונום צרפתי.
הסברינה פופולרית גם בקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית והגיעה גם לישראל שם הייתה פופולרית מאד בשנות ה-60, פופולריות שהלכה ופחתה עם השנים בעיקר בגלל שהגרסה המקומית הייתה נחותה בהרבה מזו הצרפתית וכללה בין השאר חומרים מייצבים, חומרי טעם וריח סינתטיים וצבעי מאכל.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: סברינה |
- מיקי שמו, ללקק את האצבעות, באתר ישראל היום, 26 באפריל 2013