סברינה (עוגה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סברינה
מאכלים
מוצא צרפת
אופן הגשה אחרונה
סברינה
סברינות אישיות עם רום וקצפת, בסגנון המקובל גם בישראל

סָבָרִינָהצרפתית: Savarin, סָוָורָן) היא עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום וממולאת בדרך כלל בקצפת או קרם.

מקור הסברינה במטבח הצרפתי בחבל לורן והיא קרויה על שמו של בריה סאווארן, גסטרונום צרפתי.

הסברינה פופולרית גם בקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית והגיעה גם לישראל שם הייתה פופולרית מאד בשנות ה-60, פופולריות שהלכה ופחתה עם השנים בעיקר בגלל שהגרסה המקומית הייתה נחותה בהרבה מזו הצרפתית וכללה בין השאר חומרים מייצבים, חומרי טעם וריח סינתטיים וצבעי מאכל.

קישורים חיצוניים