עוגת דובדבנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת דובדבנים
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית
מאכלים
אופן הגשה קינוח

עוגת דובדבנים היא עוגה בריטית מסורתית. העוגה מורכבת מדובדבנים מסוכרים המופיעים גם[דרושה הבהרה] בתוך עוגת מדיירה ספוגית.[1]

בעוגת הדובדבנים נעשה שימוש בדובדבנים מסוכרים מכיוון שהלחות בתוך דובדבנים טריים גורמת להם לשקוע לתחתית העוגה, דבר המוביל לעיוות המבנה שלה.[2] הדובדבנים בדרך כלל מחולקים לחצאים או לרבעים, ולאחר מכן הם נשטפים ומקומחים כדי לסייע במניעת שקיעתם בתוך העוגה.[3]

עוגות שבתוכן דובדבנים נמצאות גם במטבחים רבים אחרים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת דובדבנים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Alan Davidson, The Oxford Companion to Food, Oxford University Press, 2014. (באנגלית)
  2. ^ Recipe: Three-cherry cake, Mail Online, ‏2012-11-04
  3. ^ Caroline, Cake, Crumbs and Cooking: Cherry Cake - perfect for a picnic, Cake, Crumbs and Cooking, ‏2010-06-05


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30232574עוגת דובדבנים