עוגת דובדבנים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית | |
מאכלים | |
---|---|
אופן הגשה | קינוח |
עוגת דובדבנים היא עוגה בריטית מסורתית. העוגה מורכבת מדובדבנים מסוכרים המופיעים גם[דרושה הבהרה] בתוך עוגת מדיירה ספוגית.[1]
בעוגת הדובדבנים נעשה שימוש בדובדבנים מסוכרים מכיוון שהלחות בתוך דובדבנים טריים גורמת להם לשקוע לתחתית העוגה, דבר המוביל לעיוות המבנה שלה.[2] הדובדבנים בדרך כלל מחולקים לחצאים או לרבעים, ולאחר מכן הם נשטפים ומקומחים כדי לסייע במניעת שקיעתם בתוך העוגה.[3]
עוגות שבתוכן דובדבנים נמצאות גם במטבחים רבים אחרים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Alan Davidson, The Oxford Companion to Food, Oxford University Press, 2014. (באנגלית)
- ^ Recipe: Three-cherry cake, Mail Online, 2012-11-04
- ^ Caroline, Cake, Crumbs and Cooking: Cherry Cake - perfect for a picnic, Cake, Crumbs and Cooking, 2010-06-05
30232574עוגת דובדבנים