עוגת שכבות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרוסה של עוגת שכבות עם פלח לימון מעליה

עוגת שכבות היא עוגה המורכבת מיריעות של עוגה הערומות זו על גבי זו, וביניהם זיגוג או סוג אחר של מילוי כגון ריבה. את רוב מתכוני העוגות ניתן לשנות כך שתושג עוגת שכבות; לרוב הופכים עוגות ספוג ועוגות חמאה לעוגת שכבות. לרוב, העוגה מכוסה בציפוי כלשהו, אבל לפעמים לא מצפים את דפנות העוגה וכך ניתן לראות את המילוי ואת מספר השכבות.

בין העוגות הפופולריות שהן עוגות שכבות ניתן למנות את עוגת השוקולד הגרמנית, עוגת היער השחור ועוגת גזר עם ציפוי של גבינת שמנת. עוגת חתונה היא לרוב עוגת שכבות מקושטת.

מתכון משנת 1872 של עוגת שכבות נמצא בבוסטון. מתכון קדום נוסף לעוגה זו נמצא בלונדון משנת 1894.

צורות ישנות

צורה ישנה יותר של עוגת השכבות נפוצה במזרח ובדרום אירופה. באוקראינה וברוסיה, אנשים עדיין אופים עוגות אלו בצורה המסורתית והישנה. בלילת העוגה נאפית במחבת בשכבות דקות, כל אחת בעובי של כסנטימטר. שכבות אלו מצופות לאחר מכן בשכבה דקה של קצפת או ריבה ונערמות עד לגובה של 7 או 8 שכבות. ערימה זו, שהיא בגובה של עוגת שכבות מערבית, מצופה על מנת שלא יהיה אפשר לראות את המבנה שלה.

השוואה לעוגות אחרות

עוגת דובוש הונגרית היא עוגת שכבות

עוגת שכבות תמיד מוגשת למספר אנשים, ולכן היא גדולה יותר מקאפקייק, פוטיפר או מנות אחרות שמיועדות לאדם יחיד. עוגת שכבות סטנדרטית שנאפית במחבת בקוטר של כ-22 ס"מ מספיקה לכ-16 סועדים.

שלא כמו עוגת רולדה או עוגה וייטנאמית, עוגת שכבות מורכבת ממספר שכבות שונות של עוגה. עוגת אפייה ניתן להפוך לעוגת שכבות אם חותכים אותה לחלקים ומחברים אותם מחדש בעזרת מילוי או זיגוג.

ראו גם

עוגת צפרדע

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת שכבות בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0