עוגת תפוחים יהודית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת תפוחים יהודית

עוגת תפוחים יהודיתאנגלית: Jewish apple cake) היא עוגה דחוסה המכילה רסק תפוחי עץ ונמכרת בעיקר בפנסילבניה ארצות הברית. תפוחי העץ (או לפי גרסה ישראלית חבושים) נפוצים במטבח האשכנזי ומהווים חלק מהמסורת היהודית של ראש השנה. מאחר שהעוגה אינה חלבית ניתן להגיש אותה בחגים לצד כל מאכל המכיל בשר וכך הכשרות נשמרת ולא נאכל בשר בחלב[1].

לפי הסברות מקור העוגה הוא מן הקהילות היהודיות בפולין. שלא כמו עם רוב העוגות האמריקאיות, את העוגה מכינים עם שמן ירקות ולא עם חמאה. השימוש בשמן שוב נועד כדי לא להפוך את העוגה לחלבית ולא ליצור קושי בשמירת כשרות בארוחות. כמו כן, עקב השימוש בשמן העוגה מוגשת בעיקר גם בחג החנוכה[2].

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0