עוגת אופרה
עוגת אופרה (באנגלית: Opera cake; בצרפתית: Gâteau opéra) היא עוגה ידועה מהמטבח הצרפתי.
העוגה מורכבת משכבות של עוגת ספוג שקדים (עוגת ז'קונד (בצרפתית: Joconde)) ספוגה בסירופ קפה, בין שכבות העוגה יש שכבת גנאש, ומכוסה בזיגוג שוקולד.
היסטוריה
העוגה הפכה פופולרית על ידי בית המאפה הצרפתי (pâtisserie) הצרפתי דלוואיו[1][2], אך מקורו אינו ברור. בית המאפה מוכר כ-7 מיליון מנות של העוגה מדי שנה[1].
הקונדיטור סיריאק גאביו (Cyriaque Gavillon) שעבד בדלוואיו בשנת 1955 טוען שהמציא את העוגה[1][2][3], ושאשתו, אנדראה גאבילו, קראה לעוגה על שם האופרה גרנייה[1][2]; לפי מקור אחר, העוגה נקראה על שם רקדני ועובדי האופרה גרנייה, אשר באו לבית המאפה לאכול את העוגה[3].
הקונדיטור גאסטון לנוטר טען שהמציא את העוגה בשנת 1960[1].
יש הטוענים שהעוגה הומצאה על ידי האופה לואי קלישי בתערוכה העולמית של פריז[1] בשנת 1900.
ועל אף טענות אלה - העוגה מופיעה בפרסומת בעיתון הגאלי משנת 1899[4].
קישורים חיצוניים
- יפה עירון קוץ, עוגת אופרה פריזאית באתר ynet
- אולגה טוכשר, יצירת מופת: עוגת אופרה, באתר ynet
- מתכון באתר mako
- מתכון של מיקי שמו באתר foodis
הערות שוליים
27923896עוגת אופרה