עוגת אופרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת אופרה

עוגת אופרהאנגלית: Opera cake; בצרפתית: Gâteau opéra) היא עוגה ידועה מהמטבח הצרפתי.

העוגה מורכבת משכבות של עוגת ספוג שקדים (עוגת ז'קונד (בצרפתית: Joconde)) ספוגה בסירופ קפה, בין שכבות העוגה יש שכבת גנאש, ומכוסה בזיגוג שוקולד.

היסטוריה

העוגה הפכה פופולרית על ידי בית המאפה הצרפתי (pâtisserie) הצרפתי דלוואיו[1][2], אך מקורו אינו ברור. בית המאפה מוכר כ-7 מיליון מנות של העוגה מדי שנה[1].

הקונדיטור סיריאק גאביו (Cyriaque Gavillon) שעבד בדלוואיו בשנת 1955 טוען שהמציא את העוגה[1][2][3], ושאשתו, אנדראה גאבילו, קראה לעוגה על שם האופרה גרנייה[1][2]; לפי מקור אחר, העוגה נקראה על שם רקדני ועובדי האופרה גרנייה, אשר באו לבית המאפה לאכול את העוגה[3].

הקונדיטור גאסטון לנוטר טען שהמציא את העוגה בשנת 1960[1].

יש הטוענים שהעוגה הומצאה על ידי האופה לואי קלישי בתערוכה העולמית של פריז[1] בשנת 1900.

ועל אף טענות אלה - העוגה מופיעה בפרסומת בעיתון הגאלי משנת 1899[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת אופרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 יפה עירון קוץ, עוגת אופרה פריזאית באתר Ynet
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 העוגה באתר בית המאפה דאלויה (בצרפתית)
  3. ^ 3.0 3.1 כתבה על העוגה במוסף "madam" של עיתון לה פיגארו (בצרפתית)
  4. ^ פרסומת מה-18 במרץ 1899 (בחלק התחתון של העמודה השלישית משמאל של הדף)


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27923896עוגת אופרה