עוגת סנט אונורה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוגת סנט אונורה או עוגת סנט הונורה (בצרפתית: gâteau St-Honoré; באנגלית: St. Honoré cake) היא עוגה ידועה מהמטבח הצרפתי[1].
העוגה נקראת על שם סנט הונורה או הונורטוס[1] - הפטרון (הקדוש הנוצרי) הצרפתי של האופים והמגדנאים - שהיה הבישוף השביעי של אמיין שבצרפת[1].
תיאור העוגה
הקינוח הצרפתי הקלאסי הזה כולל מעגל בצק עלים בבסיסו מעל מעגל בצק העלים, ולאורך ההיקף של העוגה - מעגל דק של בצק רבוך[1]. על הבצק הרבוך מניחים פרופיטרולים קטנים, הטבולים בסוכר מקורמל, ומחוברים זה לזה[1].
מרכז העוגה ממולא באופן מסורתי בקרם שיבוסט[1].
היסטוריה
העוגה הומצאה בשנת 1874[1] במאפיית שיבוס (Chiboust bakery) ברחוב סן-אונורה שבפריז[1], בירת צרפת.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: סנט הונורה |
הערות שוליים
32238476עוגת סנט אונורה