עוגת סנט אונורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת סנט אונורה
gâteau St-Honoré

עוגת סנט אונורה או עוגת סנט הונורהצרפתית: gâteau St-Honoré; באנגלית: St. Honoré cake) היא עוגה ידועה מהמטבח הצרפתי[1].

העוגה נקראת על שם סנט הונורה או הונורטוס[1] - הפטרוןקדוש הנוצרי) הצרפתי של האופים והמגדנאים - שהיה הבישוף השביעי של אמיין שבצרפת[1].

תיאור העוגה

הקינוח הצרפתי הקלאסי הזה כולל מעגל בצק עלים בבסיסו מעל מעגל בצק העלים, ולאורך ההיקף של העוגה - מעגל דק של בצק רבוך[1]. על הבצק הרבוך מניחים פרופיטרולים קטנים, הטבולים בסוכר מקורמל, ומחוברים זה לזה[1].

מרכז העוגה ממולא באופן מסורתי בקרם שיבוסט[1].

העוגה מעוטרת בקצפת[1].

היסטוריה

העוגה הומצאה בשנת 1874[1] במאפיית שיבוס (Chiboust bakery) ברחוב סן-אונורה שבפריז[1], בירת צרפת.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

 


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32238476עוגת סנט אונורה