טקס-מקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנות ומרכיבים טיפוסיים לטקס-מקס - תירס, צ'יפס טורטייה, גבינה, טאקו, סלסה, צ'ילי ומנות בקר.

טקס-מקסאנגלית: Tex-Mex, הלחם של המילים "טקסני" ו"מקסיקני") הוא מונח המתאר סגנון בישול הנפוץ בארצות הברית המכיל שילוב של אלמנטים מהמטבח האמריקאי ומהמטבח המקסיקני, אשר אותו פיתחו במקור תושבי טקסס שהיו ממוצא ספרדי או מקסיקני. מטבח הטקס-מקס נפוץ בעיקר במדינות דרום-מזרח ארצות הברית כמו טקסס, ניו מקסיקו, יוטה וקולורדו, אשר ממוקמת בסמוך לגבול עם מקסיקו. לאורך השנים מאכלי הטקס-מקס זכו לפופולריות רבה בכל ארצות הברית.

באזורים רבים ברחבי העולם נוטים לעיתים רבות לבלבל בין המטבח המקסיקני ל"טקס-מקס", בעוד שבמקסיקו טקס-מקס נתפס כסגנון בישול אמריקאי שכן חלק גדול מהמנות של טקס-מקס שונות באופן מהותי מהמאכלים הקיימים במטבח המקסיקני המסורתי ומופקות לעיתים רבות גם עם מרכיבים שלא נעשה בהם שימוש במטבח המקסיקני.

טקס-מקס מאופיין בשימוש נרחב בגבינה מגורדת, שעועית, בשר (בעיקר עוף, בקר וחזיר), פלפלים ותבלינים, בנוסף לטורטיות מקמח.

מאכלים מובהקים

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טקס-מקס בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33060970טקס-מקס