צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה (בספרדית: Chili con carne - מילולית "פלפלים עם בשר") הוא נזיד חריף מפלפלים חריפים, בשר, שום, בצל וכמון.
באופן מסורתי מכינים אותו עם בשר בקר קצוץ או טחון. יש גרסאות רבות למאכל ובהן נוספים למרכיבים עגבניות, שעועית או מרכיבים אחרים. וריאציות שונות של התבשיל, ע"פ מיקום גאוגרפי או העדפות אישיות, כוללות סוגים שונים של בשר או מרכיבים מגוונים אחרים. קיימות אף גרסאות צמחוניות וטבעוניות העושות שימוש בתחליפי בשר.
מקור המאכל ממקסיקו ובנוסף הוא נחשב כמאכל הרשמי של מדינת טקסס בארצות הברית וניתן למצוא אותו גם ברחבי העולם בוואריאציות שונות ובפרט במסעדות אמריקאיות.
היסטוריה
בספרדית, המילה צ'ילי מתייחסת ל"פלפל הצ'ילי" וקרנה בספרדית זה בשר.
המתכון המקורי הכיל בשר מיובש, חֵלֶב כבשים, פלפלי צ'ילי מיובשים ומלח אשר נכתשו ביחד, אותם הכינו בצורות לבנים, ייבשו ומאוחר יותר בישלו בסירים.
יש ראיות משמעותיות כי רעיון המתכון המקורי הגיע מן הכובשים הספרדים שהגיעו למקסיקו במאה השש-עשרה.
במהלך התערוכה העולמית של שיקגו בשנת 1893 דוכן סן אנטוניו עזר לאנשים לטעום ולהעריך צ'ילי. דוכן סן אנטוניו היה יעד תיירותי ועזר לצ'ילי קון קרנה בסגנון טקסס להתפשט בדרום ובמזרח.[1] צ'ילי קון קרנה הוא המאכל הלאומי של מדינת טקסס בארצות הברית.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: צ'ילי קון קרנה |
- מתכון לצ'ילי קון קרנה של הדי שרון, אתר ynet
הערות שוליים
- ^ "History of Chili, Chili Con Carne". whatscookingamerica.net. 2004. נבדק ב-6 בינואר 2008.
{{cite web}}
: (עזרה)