מטבחי אמריקה הלטינית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מטבחי אמריקה הלטינית הוא מונח המתייחס למאכלים האופייניים למדינות רבות באמריקה הלטינית. עם זאת, בשל שטחה העצום של אמריקה הלטינית, קיים שוני בין מדינה למדינה ובין המטבחים האזוריים.

בין המרכיבים האופייניים למטבחי אמריקה הלטינית: תירס (למשל: טורטיות, טמלה, פופוסה, אומיטה), סוגי רוטב סלסה ומיני רטבים אחרים (גואקמולה, פיקו דה גאיו, מולה, צ'ימיצ'ורי, פברה). התבלינים האלה מעניקים למטבחי אמריקה הלטינית את טעמם הייחודי; אך קיימים הבדלים חשובים בין המדינות ובתוכן.

קיים גם גיוון במשקאות. בין המשקאות הנפוצים והאופייניים לאמריקה הלטינית, ניתן למצוא את המאטה, הפיסקו, האורצ'טה, הצ'יצ'ה, האטולה, קקאו ואגוואס פרסקאס (מילולית: מים קרים, אך למעשה משקה קל מתוק).

בין המנות האחרונות המקובלות במדינות השונות באמריקה הלטינית, ריבת חלב (שמקורה בארגנטינה אבל השימוש בה התפשט למרבית מטבחי מדינות האזור) ותוצריה (כמו למשל האלפחור בארגנטינה, הטחה הפרואנית והקחטה המקסיקנית), פודינג אורז, עוגת טרס לצ'ה, וקרם קרמל (או פלאן, כפי שהוא נקרא בארגנטינה ובמדינות אמריקה הלטינית).


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0