המטבח הווייטנאמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המטבח הווייטנאמי ידוע בין היתר בשל שימוש תכוף ברוטב דגים, רוטב סויה ורוטב הויסין. מתכונים וייטנאמיים כוללים ירקות רבים, כמו גם שילוב תבלינים ובכלל זאת עשב הלימון (למונגראס), ליים ועלי ליים-קפיר. קיימת חשיבות רבה להגשת ירקות ותבלינים טריים לצד המנות העיקריות. קיים מספר רב של מנות צמחוניות במטבח הווייטנאמי, אך נפוץ השימוש בבשר חזיר, בקר, פירות ים, דגים טרופיים ובשר עוף. נפוץ פחות השימוש בבשר ברווז או כבש ועז.

קיימים הבדלים באופן הבישול באזורים השונים של וייטנאם. המטבח של צפון וייטנאם נחשב למטבח הווייטנאמי ה"קלאסי" ומאכלים רבים באים מצפון וייטנאם. המטבח בדרום וייטנאם הושפע מגלי ההגירה הסיניים למדינה ודומה למטבח בדרום סין, עם תבלון מתקתק למאכלים רבים. דוגמה למאכל שהגיע לדרום וייטנאם עם ההגירה מהצפון היא מרק הפו. במרכז וייטנאם הבישול שונה מזה שבשני האזורים האחרים ומתבסס על מנות קטנות רבות (במקום מנה עיקרית עם תוספות) ועל תבלון ייחודי.

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.