המטבח הקטרי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המטבח הקטרי מאופיין, כמו במדינות ערביות רבות, במנות עיקריות מסוגים ומינים שונים. בקטר נפוצים מאכלים חריפים במיוחד. מנות עיקריות נפוצות בקטר הן הקבסה, אורז עם בשר, דגים, תמרים, פירות ים וירקות חריפים.[1] הקבסה, כמו בערב הסעודית ובמדינות מפרץ אחרות, היא המאכל הלאומי.[2]

מנות עיקריות

הקבסה הסעודית

המקבוס הקטרי

אורז, בשר, עגבניות ובצלים מעורבבים עם תבלינים. המקבוס הוא השם הקטרי לקבסה.

קבסה סעודית

אורז, בשר וירקות גינה מעורבבים עם תבלינים. הקבסה הסעודית היא מאכל שהחל את דרכו באזור נג'ד (כיום ערב הסעודית) ונפוץ גם בקטר ובמדינות מפרץ אחרות.

בלאליט

אטריות מבושלות עם סוכר, קינמון וזעפרן. לעיתים קרובות הבלאליט מטוגן עם ביצה ונוצרת מעין חביתה.

קוזי

אורז עם בשר עז.[3] נקרא בקטר גם שוואה.

משקאות

קפיטריה ביציאה מאל-עוטורייה

קפה ערבי

קפה המופק מתערובות של קפה והל, הקפה הערבי מחומם בטמפרטורות מאד גבוהות, מינימום 165 מעלות צלזיוס ומקסימום 210 מעלות צלזיוס, מעל טמפרטורת ההתאדות של המים, שכן, יש לחממו בזהירות.

קפה קטרי

קפה קטרי הידוע בשמו המקומי "הקפה המתוק",[4] קפה המופק מתערובת של קפה עם: קינמון, זעפרן, סוכר והל. ישנה גם גרסה שלו המוגשת עם חלב.

משקה מנטה לימון

לימונדה מעורבבת בקצת מנטה, דבר שנותן חריפות למשקה.

תוספות

חומוס

חומוס

חומוס הוא מאכל העשוי מגרגרי חמצה טחונים המוגש כממרח. ברוב המקרים המנה תכלול תוספות שונות כגון שמן זית, פטרוזיליה טרייה קצוצה, מיץ לימון טרי וטחינה המכילה שום טרי.

מוטבל

ממרח קטרי שמכינים מחציל, שום וטחינה.

ניח'י

גרגירי חומוס מבושלים במים, ללא טחינה.

קינוחים

ממתקים קטריים בשוק וואקיף שבדוחה

אום עלי

פודינג אורז ולחם.[5]

סאגו

פודינג המכיל עמילן המופק מעץ הסאגו(אנ') ומתובל בהל וזעפרן. המתכון המקורי נכתב על ידי מוחמד פתחי, מדען מצרי.[דרוש מקור]

מחלביה

פודינג פיסטוק ומי ורדים.

עיש א-סראיא

עוגת גבינה, מוגשת בדרך כלל עם קצפת מלמעלה.

אחרים

נפוצים במטבח הקטרי גם הקינוחים בקלווה, כנאפה וקטאיף מהמטבח הערבי. כמו כן מוגשים בקטר גם קינוחים מערביים, דוגמת מוס ושוקולד.

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0