המטבח האמריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאי התפוחים נחשב על ידי רבים לאחד מהמאכלים המובהקים של המטבח האמריקאי
הצ'יזבורגר נחשב על ידי רבים כמאכל אמריקאי מובהק, על אף שכנראה הגיע במקור מהמטבח הגרמני וסופח למטבח האמריקאי על ידי המהגרים הגרמניים
פיצה בסגנון ניו יורק
הוט דוג עם רוטב חרדל.

המטבח האמריקאיאנגלית: American cuisine) הוא סגנון הבישול הנפוץ בארצות הברית או שמקורו משם.

הגדרת המטבח האמריקאי

משום שלאורך השנים התקיים בארצות הברית כור היתוך למסורות הקולינריות של עמים ותרבויות רבות, המטבח האמריקאי כיום מגוון במיוחד וקשה להגדרה. דרך אחת לתיאור המטבח האמריקאי היא כסינתזה של מטבחים שונים מרחבי-העולם, סגנון בישול אקלקטי אשר אימץ אלמנטים שונים מכל קהילות המהגרים. מצד שני, המטבח האמריקאי מייצא מגוון רב של מאכלים לרחבי העולם, ובמידה רבה ניתן לקבוע כי מטבח זה מוכר ופופולרי כיום בעולם באותה המידה כמו המטבח הסיני, המטבח הצרפתי והמטבח ההודי.

רבים מהמאכלים שנחשבים כיום אמריקאיים מבוססים למעשה במקור על מסורות הבישול של ארצות אחרות. כך למשל, פאי תפוחים, פיצה והמבורגרים, כולם זהים או שמקורם במאכלים אירופאיים, או הבוריטו והטאקו אשר מקורם במטבח המקסיקני. הסיבה לכך היא שמטבחים רבים משפיעים זה על זה ושואבים מאכלים זה מזה. אף על פי כן, מנות רבות הנאכלות בארצות הברית לא תימצאנה במקומות אחרים בעולם.

מאכלים אמריקאיים מובהקים

בשר

מאכלי ים

ירקות

מאפים

מנות מתוקות

אחרים

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המטבח האמריקאי בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28053450המטבח האמריקאי