פהיטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פהיטה

פהיטהספרדית: Fajita) הוא מאכל במטבח הטקס-מקס הכולל רצועות בשר צלויות המוגשות עם פלפלים ובצל קצוצים, ואשר גם מוגש בדרך כלל על טורטיית קמח או תירס. בדרך כלל סוג הבשר בו נעשה שימוש במאכל הוא בשר עוף או בשר בקר. לרוב נהוג לטגן את הבצל והפלפל יחד עם הבשר. לעתים רבות הפהיטה מוגשת יחד עם חסה קצוצה, שמנת חמוצה, גואקמולי, רוטב סלסה, פיקו דה גאלו, גבינה מגוררת, שעועית מטוגנת ועגבניות קצוצות.

בניגוד לבוריטו שכבר מוגש עם המילוי, במסעדות נהוג לרוב להגיש את הפהיטה על מגש או מחבת מתכת, כאשר הבשר, הטורטיות וכל יתר המרכיבים מוגשים בנפרד והלקוח בוחר מה בדיוק לשים בתוך הטורטייה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פהיטה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33054232פהיטה