חמאת בוטנים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
חמאת בוטנים היא ממרח מזין ועתיר קלוריות, שעשוי מבוטנים (אגוזי אדמה) קלויים המרוסקים לכדי משחה.
קיימים מתכונים שונים להכנת הממרח המתאימים להכנת חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים וכן חמאה עם בת-טעם מתוקה או מלוחה. בארצות הברית ובמדינות אנגלוסקסיות נהוג לאכול כריך חמאת בוטנים וריבה.
חמאת הבוטנים הייתה ידועה עוד לאצטקים. בשנת 1890 הוחל בשווק מסחרי של חמאת בוטנים כתוסף חלבונים לאנשים שלא יכלו ללעוס חלבון ממקור אחר עקב בעיות שיניים.
בישראל משווקות ארבע גרסאות נפוצות של חמאת בוטנים; קלאסית, עם דבש, עם שוקולד ועם שברי בוטנים. חמאת בוטנים נותנת את הטעם העיקרי לחטיף הידוע "במבה".
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
קלוריות | 598 קק"ל |
---|---|
חלבונים | 22.21 ג' |
פחמימות | 22.31 ג' |
שומן | 51.36 ג' |
שומן רווי | 10.325% |
כולסטרול | 0 מ"ג |
ויטמינים | |
‑ ויטמין B1 | 0.15 מ"ג |
‑ ויטמין B2 | 0.192 מ"ג |
‑ ויטמין B3 | 13.112 מ"ג |
‑ ויטמין B6 | 0.441 מ"ג |
ברזל | 1.74 מ"ג |
סידן | 49 מ"ג |
מגנזיום | 168 מ"ג |
זרחן | 335 מ"ג |
אשלגן | 558 מ"ג |
נתרן | 17 מ"ג |
סיבים תזונתיים | 5 ג' |
מקור: משרד החקלאות האמריקני |
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: חמאת בוטנים |
- פיליס גלזר, חמאת בוטנים, באתר ynet, 7 בינואר 2004
21822223חמאת בוטנים