בוריטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הבוריטו האמריקאי

בוריטו (ספרדית: burrito) הוא מאכל מהמטבח המקסיקני. המאכל מורכב מטורטיית קמח הממולאת בדרך כלל בבשר בקר, בשר עוף, או בשר חזיר. הטורטייה מגולגלת ומקופלת בקצה אחד או בשני הקצוות. המאכל המסורתי כולל בדרך כלל רק מילוי של בשר והבוריטו מתקבל דק מאוד.

בארצות הברית לעומת זאת, המאכל מכיל בדרך כלל מרכיבים אחרים כמו אורז, שעועית, חסה, עגבניות, רוטב סלסה, סלט אבוקדו, שמנת חמוצה ולכן התוצר הסופי עבה במידה רבה יותר.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.