סלט
סלט הוא סוג של מזון המוגש הן כמנה ראשונה, הן כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית ואף כקינוח. הסלט הוא תערובת של מזונות קרים, ובעיקר ירקות או פירות עם רוטב. לעיתים נוספים לסלט אגוזים, קרוטונים ופיסות דגים, בשר וגבינה. מקורה של המילה "סלט" היא במילה הצרפתית: "סלד" salade, שמקורה במילה הלטינית: salata "מומלח" מ- sal - "מלח"[1].
סלט ירוק, סוג הסלט הבסיסי ביותר, מורכב מתערובת של עלים שונים עם רוטב. בין סוגי העלים הנכללים בסלט הם: חסה לסוגיה, תרד, רוקט, שן ארי, ריחן ועוד. בין סוגי הסלט הירוק הבולטים ניתן למנות את סלט הקיסר, סלט השף וסלט הקוב. ישנם סלטים שאינם כוללים עלים ירוקים, אלא ירקות אחרים וכן התוספות האחרות לסלטים מגוונות ביותר וכוללות לעיתים בשר, מאכלי ים, ביצים, דגים, פירות וכן הלאה.
סלטים רבים נהוג לתבל בעזרת רטבים או שמנים כדי להעשיר ולעדן את טעמם. בין רוטבי הסלטים הבולטים ניתן למנות את הרטבים על בסיס המיונז: רוטב החווה, רוטב רוסי ורוטב אלף האיים ואת הרטבים על בסיס שמן זית: רוטב צרפתי, רוטב איטלקי, ויניגרט ועוד. בנוסף, יש המוסיפים לסלטים מרכיבים נוספים כגון: פטריות, בשר עוף, בשר בקר, דגים, דגנים, מאפים כגון: קרוטונים, פסטה, אורז וגבינות.
סלט ירקות, המכונה, בהתאם לאופן הכנתו "סלט ישראלי", "סלט ערבי" או "סלט יווני" כולל ירקות קצוצים. מגוון ירקות משמשים להכנתו, ביניהם: עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל, גזר וצנון או צנונית. סלט יווני מכיל בדרך כלל גם חסה וגבינת פטה.
סלטים שונים
- סלט ישראלי
- סלט לבנוני (פתוש)
- סלט יווני
- סלט איטלקי
- סלט ניסואז (סלט ניצה)
- סלט עוף
- סלט ביצים
- סלט פירות
- סלט פסטה
- סלטי קטניות
- סלט תפוחי אדמה
- סלט סומן - סלט יפני
- סום טאם - סלט וייטנאמי
- טאבולה
- סלט ולדורף
- סלט ווטרגייט
- סלט חומוס
- סלט חצילים
- סלט טונה
- פיאז
- סלט רוסי (סלט מיונז, סלט אוליבייה)
- סלט קוב
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מלוחית |
ערך מילוני בוויקימילון: סלט |
ספר לימוד בוויקיספר: סלטים |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: סלטים |
- מתכוני סלטים
- סלטים באתר "בישולה"
- סלטים, באתר "שפים"
- סלטים, באתר וואלה
- מתכוני סלטים (באנגלית)
הערות שוליים