פלפל סצ'ואן
פלפל סצ'ואן הוא תבלין המופק מקלפת הפרי הזעיר של מספר מינים של זנטוקסילום (Zanthoxylum)[1] ממשפחת הפיגמיים. המינים העיקריים המשמשים לתבלין הם piperitum, simulans ו- schinifolium. למרות שמו, פלפל סצ'ואן קרוב יותר להדרים מאשר לפלפל שחור או לפלפלת. פלפל סצ'ואן נקרא כך בגלל דמיונו החיצוני לפלפל השחור ובגלל שהוא אופייני למחוז סצ'ואן שבסין.
בפלפל סצ'ואן נעשה שימוש נרחב במטבח הסצ'ואני בסין, כמו גם המטבח הטיבטי, בהוטן, נפאל ויפן בין היתר. הוא ידוע בתחושת הפה המרדימה או המעקצצת שלו, האחראית על פרופיל הטעם המכונה בסינית מַאלָא (מסינית: 麻辣, פין-יין: málà, מילולית: חריף מרדים), המורכב מפלפלים חריפים וגרגרי פלפל סצ'ואן, היוצרים תחושה של עקצוץ ורדימות. המנה המפורסמת ביותר בפרופיל טעם זה היא המנה הסיצו'אנית גונגבאו ג'ידינג, או עוף בנוסח קונג פאו כפי שהיא מוכרת במטבח הסיני אמריקאי.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
33022170פלפל סצ'ואן