פלפל אנגלי
פלפל אנגלי | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים אמיתיים |
סדרה: | הדסאים |
משפחה: | הדסיים |
סוג: | פימנטה |
מין: | פלפל אנגלי |
שם מדעי | |
Pimenta dioica |
פלפל אנגלי (שם מדעי: Pimenta dioica), המכונה גם פלפל ג'מייקה, פלפל ההדס או פימנטה (Pimenta), הוא תבלין שנוצר מפירותיו של העץ Pimenta dioica, ממשפחת ההדסיים. פירות הבוסר של העץ משמשים כתבלין לאחר שעברו ייבוש. מקור הפלפל האנגלי הוא באנטילים הגדולים, בדרום מקסיקו ובמרכז אמריקה. כיום הוא מגודל באזורים רבים אחרים בעלי אקלים חם.
אטימולוגיה
מקור השם העברי של הפלפל האנגלי הגיע מרוסיה עם העליות הראשונות לארץ[דרוש מקור]. במספר שפות ארופיות הוא נקרא דווקא "פלפל ג'מייקה", בשל מקורותיו באזור ג'מייקה, ושגשוגו הרב באי זה בפרט. לאחר שהאנגלים השתלטו על ג'מייקה ב-1655, הם הגבירו את כמויות הייצור של התבלין והחלו לייצאו בכמויות גדולות, ומכאן כנראה נובע שמו ברוסיה, שיבאה תבלינים רבים משם.
באנגלית הוא מכונה "allspice" (כל-תבלין) – כינוי נפוץ לתבלין זה במספר שפות אירופיות נוספות (בצרפתית למשל הוא מכונה "tout-épice"). נראה כי האנגלים טבעו כינוי זה כבר ב-1621, כשחשבו שטעמו משלב טעמים של מספר תבלינים – קינמון, אגוז מוסקט וציפורן[דרוש מקור].
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פלפל אנגלי |
- פרטים, באתר "גאמנון"