ברבר (תבלין)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תבלין ברבר

ברבראורומו: Barbaree, באמהרית: bärbäre ובתיגרינית በርበረ) הוא תערובת תבלינים.

מרכיבי הברבר כוללים בדרך כלל פלפל צ'ילי, כוסברה, שום, ג'ינג'ר, בזיליקום, קצח, חילבה ותבלינים נוספים.[1][2][3]

הברבר הוא מרכיב מרכזי במטבח האתיופי ובמטבח האריתראי.

תערובת תבלין הברבר מכילה עשבי תיבול ותבלינים שפחות מוכרים בעולם. הם כוללים גם צמחים מעובדים וגם כאלה הגדלים בר באתיופיה, כמו קורארימה (אנ')[4] ופלפל ארוך (אנ')‏.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברבר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Debrawork Abate (1995 EC) [1993 EC]. የባህላዌ መግቦች አዘገጃጀት [Traditional Food Preparation] (in Amharic) (2nd ed.). Addis Ababa: Mega Asatame Derjet (Mega Publisher Enterprise). pp. 22–23.
  2. ^ Gall, Alevtina; Zerihun Shenkute (3 בנובמבר 2009). "Ethiopian Traditional and Herbal Medications and their Interactions with Conventional Drugs". EthnoMed. University of Washington. נבדק ב-27 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Katzer, Gernot (20 ביולי 2010). "Ajwain (Trachyspermum copticum [L.] Link)". נבדק ב-28 בינואר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Bernard Roussel and François Verdeaux (באפריל 6–10, 2003). "Natural patrimony and local communities in ethiopia: geographical advantages and limitations of a system of indications" (PDF). 29th Annual Spring Symposium of Centre for African Studies. אורכב מ-המקור (PDF) ב-2006-11-26. This Zingiberaceae, Aframomum corrorima (Braun) Jansen, is gathered in forests, and also grown in gardens. It is a basic spice in Ethiopia, used to flavor coffee and as an ingredient in various widely used condiments (berbere, mitmita, awaze, among others). {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Product description: Ethiopian berbere (organic)". אורכב מ-המקור ב-2012-07-22. נבדק ב-2007-09-04.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30602911ברבר (תבלין)