ואסאבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ואסאבי
Wasabia japonica 2.JPG
מיון מדעי
ממלכה צומח
מערכה בעלי פרחים
מחלקה דו-פסיגיים
סדרה צלפאים
משפחה מצליבים
סוג Wasabia
מין ואסאבי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Wasabia japonica
ואסאבי

ואסאבי (שם מדעי: Wasabia japonica) הוא צמח ממשפחת המצליבים המכונה גם "חזרת יפנית". מין זה יחידי בסוגו.

במטבח היפני מכינים מהשורש שלו ממרח ירוק חריף, שמקובל להגישו בצד סושי, כאשר הוא מפוסל כפלסטלינה.

במדינות המערב משתמשים בדרך כלל בחיקוי ואסאבי, שהוא אבקה צבועה ירוק המיוצרת מחזרת.

ביפן נהוג לומר כי הוואסאבי המוגש יחד עם הסושי מחסן את הגוף כנגד הרעלת דגים.

הוואסאבי נמכר כשורש המצריך טחינה, כאבקה או כמשחה המגיעה בשפופרות.

קישורים חיצוניים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0