ואסאבי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ואסאבי | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | צלפאים |
משפחה: | מצליבים |
סוג: | Wasabia |
מין: | ואסאבי |
שם מדעי | |
Wasabia japonica |
ואסאבי (שם מדעי: Wasabia japonica) הוא צמח ממשפחת המצליבים המכונה גם "חזרת יפנית". מין זה יחידי בסוגו.
במטבח היפני מכינים מהשורש שלו ממרח ירוק חריף, שמקובל להגישו בצד סושי, כאשר הוא מפוסל כפלסטלינה.
במדינות המערב משתמשים בדרך כלל בחיקוי ואסאבי, שהוא אבקה צבועה ירוק המיוצרת מחזרת.
ביפן נהוג לומר כי הוואסאבי המוגש יחד עם הסושי מחסן את הגוף כנגד הרעלת דגים.
הוואסאבי נמכר כשורש המצריך טחינה, כאבקה או כמשחה המגיעה בשפופרות.
קישורים חיצוניים
- "לפעמים הדמעות אינן בגלל הוואסבי..." כתבתו של קובי קלייטמן מאתר איש הענבים על חוות Daio, חוות הוואסבי הגדולה ביפן.