חוויאג'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חוויאג'

חוויאג'ערבית: حوائج מיצרכים) הן שתי תערובות תבלינים תימניות מסורתיות, המשמשות האחת לתיבול מרק והשנייה לתיבול קפה.

בנוסף ישנו גם תבלין עיראקי הנקרא "חוואיג' לעוגיות" ומשמש בעיקר לאפייה.

חוויאג' לקפה

תערובת תבלינים המיועדת לתיבול קפה שחור, קפה קישר (משקה תימני מבוסס על קליפות הקפה) או תה. מקובל לערבב את החוויאג' עם אבקת הקפה לפני ההכנה. הכמות המקובלת היא כ 5% חוויאג' יחסית לקפה. תערובת טיפוסית מכילה:

ניתן לשנות ולהוסיף מרכיבים אחרים, כגון קימל טחון.

חוויאג' למרק

חוויאג' למרק, משמש בעיקר לתיבול מרקי בשר וירקות, אך יכול לשמש גם לתיבול מאכלים נוספים כגון אורז. תערובת טיפוסית מכילה:

  • 2 כפיות כורכום טחון
  • 3 כפיות גרעיני כוסברה טחונים
  • 1 כפית הל טחון
  • 3 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון
  • באיזורים שונים בתימן הוסיפו גם כף גרגירי חילבה, וזו מופיעה ברשימת התכולה של תבלינים המשווקים בישראל[1]

הערות

  1. ^ לדוגמה חברת תבליני טעם וריח אינה כוללת חילבה וכך גם בחברת הקולה, אך בחברת תבליני פרג תבלין החילבה ישנו. ישנן חברות בהן אין חושפים את הרכב התבלינים. גם אתרי מתכונים חלוקים בעניין. במדור המזון בערוץ 10 רשמו שהחויג' תמיד עשוי עם תבלין החילבה, וכך גם במאמר יעוץ תזונה באתר קופת חולים כללית, ואילו במדור שיתוף מתכונים באתר הבלוגים תפוז, ישנם מתכונים בלעדיו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0