טונקה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
טונקה | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | קטניתאים |
משפחה: | קטניות (Fabaceae) |
תת־משפחה: | פרפרניים |
שבט: | Dipterygeae |
סוג: | Dipteryx |
מין: | Dipteryx odorata |
שם מדעי | |
Dipteryx odorata |
פולי טונקה (Tonka Beans) הם זרעים של עץ ממשפחת הקטניות. מקורו של הצמח בצפונה של אמריקה הדרומית (מחוז אורינוקו שבגיאנה). כיום המגדלות העיקריות של הצמח הן ונצואלה וניגריה.
הזרע שחור ובעל שטח פנים מקומט, ותוכו חום. ניחוחו מזכיר שילוב של וניל, שקד, קינמון וציפורן. משמש כתחליף לווניל, כמרכיב בבשמים וכתוספת לטבק. במטבח הצרפתי משמש להכנת קינוחים.
הוספתו למזון נאסרה בארצות הברית על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מכיוון שהזרע מכיל חומר מונע קרישה בשם קומרין העלול להיות קטלני בכמויות גדולות.[1]
קישורים חיצוניים
- פולי טונקה באתר התבלינים של גרנוט קאצר שבאוניברסיטת גראץ (באנגלית)
- ענבל קליין, פולי טונקה – הלהיט הבא בעולם האוכל?, באתר ynet, 14 בנובמבר 2006
- The delicious flavour with a toxic secret מאתר ה-BBC
הערות שוליים
23490897טונקה