פלפל לימון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלפל לימון תוצרת בית

פלפל לימון הוא תערובת תבלינים העשויה מגרידת לימון וגרגרי פלפל שחור מבוקעים.

גרידת הלימון נמעכת עם הפלפל כדי לאפשר לשמן האתרי המצוי בה לחדור לתוך הפלפל. לאחר מכן, התערובת מיובשת בתנור אפייה, ולעיתים גם נטחנת.

השימוש הנפוץ בתערובת הוא לתיבול דגים ומאכלי ים אחרים. מקובל להשתמש בה גם לתיבול בשר (במיוחד עופות) ופסטה.

ניתן להכין פלפל לימון באמצעים ביתיים, וכן לרכוש כמוצר תעשייתי. פלפל לימון מסחרי עשוי לכלול גם כמויות קטנות יותר של מרכיבים אחרים כגון מלח, סוכר, בצל, שום, חומצת לימון, פלפל קאיין ותבלינים אחרים.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0