תערובת חמשת התבלינים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תערובת חמשת התבלינים

תערובת חמשת התבליניםסינית: 五香粉) היא תערובת תבלינים בה נעשה שימוש רב במטבח הסיני.

מקורה של תערובת זו בתורה פילוסופית הסינית של היין והיאנג אשר השפיעה על התרבות הסינית בכלל, ועל הבישול הסיני בפרט.

יש גרסאות רבות של תבלין זה, אולם מקובל כי התבליין מכיל כוכב אניס, ציפורן, קינמון סיני (Cinnamomum aromaticum), פלפל סצ'ואן וזרעי שומר טחונים. גרסאות שונות של התערובת כוללות כמויות שונות של תבלינים אלה.

לעיתים מוספים לתערובת גם זנגוויל.

התערובת משמשת בבישול בשר חזיר או ברווז וכן בעת טיגון ערבוב של מאכלי ירקות ובשר עוף.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25347979תערובת חמשת התבלינים