עוגת פונץ'
עוגת פונץ' (בגרמנית: Punschkrapfen או Punschkrapferl) היא עוגת ספוג במילוי נוגט וריבה ספוגה ברום מהמטבח האוסטרי. מלבד המילוי, הוא דומה לפטיפור הצרפתי.
כיום, אפשר למצוא את עוגת הפונץ' ברוב הקונדיטוריות והמאפיות באוסטריה ובצ'כיה.
הרכב
זוהי עוגה המורכבת מעוגת ספוג או פירורי עוגה, שוקולד נוגט וריבת משמש. שכבות העוגה מושרות ברום. העוגה נחתכת לקוביות מרובעות של כ-4 ס"מ,[1][2] והקוביות מצופות במה שנקרא Punschglasur (ציפוי פונץ'), זיגוג סוכר רום ורוד סמיך שמטופתף על הקוביות ולעיתים קרובות שוקולד ודובדבן מסוכר מעל. כיום, יש גם עוגת פונץ' בצורה גלילית.
היסטוריה
יש מחלוקת מי עשה את ה-Punschkrapfen הראשון ומאיפה הוא הגיע. ייתכן שהוא הוכנס לווינה בימי הביניים על ידי האוורים הפאנוניים, או שהצבאות העות'מאניים הביאו את הפונשקרפן לווינה (המצור הטורקי השני), או שהוא הומצא על ידי קונדיטור חצר הקיסר.[3]
שונות
רוברט מנשּה ׁ("ש" שמאלית) הציע באופן סאטירי שהפונשקרפן (עוגת הפונץ') יהפוך לסמל הלאומי האוסטרי.[4]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ with the ideal dimension being 4×4×4 cm (www.wieninternational.at) (אורכב 13.12.2011 בארכיון Wayback Machine)
- ^ The Original (www.wienerpunschkrapfen.com)
- ^ A delicious bright pink cube (www.wieninternational.at) (אורכב 13.12.2011 בארכיון Wayback Machine)
- ^ Menasse, Robert: Das Land ohne Eigenschaften. Essay zur österreichischen Identität. Suhrkamp. Frankfurt/M. 1995, p. 37
37763324עוגת פונץ'