סברה (ליקר)
סוג | ליקר |
---|---|
אחוז אלכוהול | 30 |
יצרן | יקבי כרמל |
מפיץ | יקבי כרמל |
מוצא | ישראל |
מועד הכנה ראשוני | 1963 |
צבע | חום |
טעם | קפה / שוקולד תפוז |
"סברה" הוא ליקר ישראלי מבית יקבי כרמל בעל 30 אחוזי אלכוהול.
סברה שוקולד תפוז
כליקר ישראלי נבחר שמו מהצורה האנגלית של הכינוי צבר ליהודי יליד ישראל, ובהתאם לכך תוכנן להיות מיוצר מפרי הצבר, אולם טעם זה לא עבר את מבחני הטעימה ולכן הוסב לטעם שוקולד מריר-תפוזים מתקתק, ובזמנו נחשב כמתנה נחשקת מישראל. כוסית ליקר סברה הוגשה לכל נוסעי אל על בכל טיסותיה במשך כעשור.
שילוב טעם התפוזים בליקר שוקולד נחשב בזמנו כשילוב חדשני, והוסיף לליקר טעם מיוחד. הליקר הוגש כליקר קר, שולב בקוקטיילים, בעוגות ואף הוגש חם בצרוף חלב.
בפועל, הופק הליקר מתפוז סיני (קומקוואט) ופולי קקאו שמוצו והושרו באלכוהול.
הליקר בוקבק לבקבוק בעל עיצוב מיוחד דמוי בקבוק פיניקי בן 2000 שנה המוצג במוזיאון ת"א.
סברה קפה
במסגרת שיתוף פעולה עם חברת סיגראם הוציאו יקבי כרמל ליקר סברה בטעם קפה. ליקר סברה בטעם קפה מבוסס על השריית פולי קפה קלוי טחונים באלכוהול.
קישורים חיצוניים
- שגיא קופר, מיתוג מחודש לליקר "סברה" - היסטוריית המותג ותאור מוצריו בעבר ובהווה, באתר ynet (נושא שני בתוך הכתבה)
- על ליקר סברה באתר "בקבוק"
- סברה - המשקה הכי ישראלי, קובי קלייטמן באתר איש הענבים במלאת 50 שנים לליקר הסברה.
23544039סברה (ליקר)