טג'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טג' (אמהרית: ጠጀ; תיגרינית: ሜሰ מס; אורומו: daadi)[1] הוא משקה חריף המשקה המיוצר מדבש והנצרך במטבח האתיופי והאריתריאי.

בעבר המשקה היה משקה נצרך על ידי לוחמים והאצולה. הגאוגרף סטראבו מזכיר משקה העשוי מדבש ומים שנצרך על ידי המעמד העליון של הטרוגלודאיטס, אחד מעמי אתיופיה בתקופתו.[2] הפורטוגזי פרנסישקו אלואראש שביקר באתיופיה בתחילת המאה ה-16 הוא אחד מהאירופאים הראשונים אשר תיארו את המשקה.

הטג' מיוצר מכוס דבש ו-6–7 כוסות מים קרים וכן עלי גשו. את התערבות מניחים במקום מוצל למשך כחודש ימים. כדי לייצר טג' משובח יותר הוא מושאר במקום כחצי שנה עד שנה.

ביישובים גדולים הטג' מוגש לעיתים קרובות במסבאות הנקראות "טג' בת" (בית הטג').

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מכונה גם "יין דבש"
  2. ^ Strabo, Geography ,Book XVI, Chapter 4