כבסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף קבסה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

כבסה

כבסהערבית: كبسة) היא משפחה של מאכלים על בסיס בשר או עוף ואורז שמקורה בערב הסעודית, שם הכבסה נחשבת למאכל הלאומי. הכבסה נפוצה גם במדינות ערביות אחרות. במדינות המפרץ הפרסי ידוע המאכל גם בשם מכבוס (בערבית: مكبوس).

מקור השם

שם המאכל נובע מהמילה كبس ( kabasa ) שמשמעותה ללחוץ או למעוך[1], המרמזת על טכניקת הכנת המתכון.

הכנה

את הכבסה מכינים בדרך כלל מאורז (בדרך כלל בסמטי), בשר, ירקות ותערובת תבלינים[2]. ישנן וריאציות שונות לכבסה. התבלינים השונים בכבסה מעניקים את טעמה: מקובל להשתמש בפלפל שחור, ציפורן, הל, זעפרן, קינמון ועלים שונים. מוצר הליבה של הכבסה הוא בשר של פרה, עז, עוף וכדומה. לכבסה מקובל גם להוסיף שקדים, צנוברים, אגוזים וצימוקים. המאכל יכול להיות מוגש גם עם דאקוס (בערבית: دقّوس) שהוא רוטב עגבניות ביתי. את הבשר של הכבסה ניתן לבשל בדרכים שונות. שיטה פופולרית להכנת הבשר נקראת מנדי. זוהי טכניקה עתיקה שמקורה בתימן, ובה הבשר נצלה בחור בקרקע שמכוסה בזמן הבישול. דרך אחרת להכנת הכבסה היא מאת'בי שבה מבשלים את הבשר על גריל על אבנים שטוחות שמונחות מעל גחלים. שיטה שלישית, שנקראת מדע'ות כוללת בישול של הבשר בסיר לחץ.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כבסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא המזרח התיכון ובנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35374845כבסה