פודינג
פּוּדִינְג, רַפְרֶפֶת או חֲבִיצָה הוא קרם מתוק קרוש אך רך, שמוגש קר, ולרוב נאכל לקינוח. פודינג מבוסס לרוב על אבקת עמילן, ג'לטין או אורז, ונוזל כמו חלב או שמנת (לעיתים משתמשים בקצפת במקום שמנת), בתוספת חומרי טעם כגון שוקולד או וניל ולעיתים הפודינג מבוסס על ביצים. ניתן לקנות אבקת פודינג מוכנה, שבתוכה חומרי טעם וחומר מקשה.
ניתן להכין פודינג עם מגוון רחב מאד של טעמים, חלקם אף לא מתוקים. הטעמים המתוקים דומים לאלה של גלידה, וכוללים בננה, פירות יער, אגוזים ועוד. קיים גם פודינג אורז. ישנם גם טעמים שונים, כמו פודינג דגים ופודינג גזר.
פודינג משמש גם כחומר גלם בקינוחים שונים, למשל כמרכיב בתערובת העוגה או כחלק מקרם מורכב. דוגמאות לקינוחים שהם גרסאות של פודינג : קרם קרמל, קרם ברולה, פנקוטה, קרם בוואריה, זביונה, מלבי, לילות ביירות.
בישראל פודינג בטעמים שונים, כגון שוקולד ווניל, שנמכר באריזות אישיות, מכונה מעדן חלב.
במטבח הבריטי משמשת המילה "פודינג" לשני סוגי מאכלים. סוג אחד הוא זה המכונה "פודינג" גם בישראל - קרמים מתוקים. הסוג השני הוא מגוון מאכלים שונים המבוססים על תערובת מרכיבים שנאפתה, בושלה או אודתה. גם רוב המאכלים מהסוג השני הם קינוחים, כמו פודינג חג המולד, שהוא מעין עוגה מאודה, ונאכל כקינוח בארוחת חג המולד ופודינג לחם שהוא תערובת אפויה, אם כי לא כולם: למשל, פודינג יורקשייר (מאפה מלוח), פודינג שחור (נקניק דם). כמו כן, בלשון הדיבור בבריטניה, המילה "פודינג" פירושה פשוט "קינוח". פודינג נפוץ במטבח הבריטי הוא פודינג טפיוקה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: פודינג |
ערך מילוני בוויקימילון: רפרפת |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פודינג |
- מיכל לוי, פודינג לחם, באתר ynet
- מגי תולי, פודינג גבינה ברזילאי(הקישור אינו פעיל, 13 בינואר 2018), מאתר "על השולחן"
- עוגת פודינג שוקולד(הקישור אינו פעיל, 13 בינואר 2018), באתר "מתכונים"
- פודינג אורז, מאתר "שטרודל"
- רונית פנסו, פודינג טפיוקה עם וניל, מאתר וואלה!
- פודינג אורז ואגסים ברוטב קיווי, מאתר "טבע הריפוי"
- פודינג שוקולד מהיר, מהבלוג "בצק אלים"
- חֲבִיצָה, באתר האקדמיה ללשון העברית, שגיאה: זמן שגוי