פרנג'ליקו (ליקר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרנג'ליקו
סוג ליקר
אחוז אלכוהול 20 (24 בדרום אפריקה וונצואלה)
מפיץ קבוצת קמפרי
מוצא איטליהאיטליה איטליה
מועד הכנה ראשוני 1980
צבע שקוף
טעם אגוז

פרנג'ליקו הוא ליקר אגוזים איטלקי עם תוספת קרמל, בנפח 24 אחוז אלכוהול.

הליקר נוצר בשנת 1980 על–ידי חברה איטלקית. כדי לייחד את המשקה הוענקה לבקבוק דמות נזיר וכדי לבאר בחירה זו טענה החברה כי הוא מבוסס, כביכול, על ליקר אגוזים ופירות יער שיצר נזיר מן מאה ה-17 בשם אנג'ליקו. באיטלקית, משמעות המילה fra היא "אח", כלומר נזיר. כאשר מחברים את השם האח למילה אנג'ליקו מקבלים פרנג'ליקו. פרנג'ליקו נחשב לליקר איכותי וקל לשתייה, בגלל טעמו המתוק שאינו משאיר תחושה כבדה של אלכוהול.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.