פרנג'ליקו (ליקר)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סוג | ליקר |
---|---|
אחוז אלכוהול | 20 (24 בדרום אפריקה וונצואלה) |
מפיץ | קבוצת קמפרי |
מוצא | איטליה |
מועד הכנה ראשוני | 1980 |
צבע | שקוף |
טעם | אגוז |
פרנג'ליקו הוא ליקר אגוזים איטלקי עם תוספת קרמל, בנפח 24 אחוז אלכוהול.
הליקר נוצר בשנת 1980 על–ידי חברה איטלקית. כדי לייחד את המשקה הוענקה לבקבוק דמות נזיר וכדי לבאר בחירה זו טענה החברה כי הוא מבוסס, כביכול, על ליקר אגוזים ופירות יער שיצר נזיר מן מאה ה-17 בשם אנג'ליקו. באיטלקית, משמעות המילה fra היא "אח", כלומר נזיר. כאשר מחברים את השם האח למילה אנג'ליקו מקבלים פרנג'ליקו. פרנג'ליקו נחשב לליקר איכותי וקל לשתייה, בגלל טעמו המתוק שאינו משאיר תחושה כבדה של אלכוהול.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של פרנג'ליקו