פריטולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פריטולה
Fritule

פְרִיטוּלֶהקרואטית: Fritule) הוא מאפה חגיגי קרואטי שנעשה במיוחד לחג המולד.

מאפיינים

הם דומים לסופגניות קטנות, לזפולה האיטלקית, לפריטוֹלה (fritole) הוונציאנית, ולחטיף חג המולד ההולנדי אוליבול (כדורי שמן). עם זאת, הם בדרך כלל בטעם רום וגרידת הדרים, המכילים צימוקים, ומעליהם אבקת סוכר.[1] גרסה של המנה, הנקראת מישקֶה (miške), מכינים בסלובניה.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פריטולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37719605פריטולה