אבקת סוכר
אבקת סוכר היא סוכר שנטחן לאבקה דקיקה לצרכי אפיה. בתעשיית המזון היא משמשת כאשר נדרשת המסה מהירה של סוכר, או יצירת מרקם חלק נטול גרגירי סוכר. בשימוש ביתי היא משמשת לרוב לעיטור מאפים, באמצעות זרייתה דרך מסננת עדינה מעל המאפה, כך שתוסיף לו הן מתיקות עדינה והן מראה נאה ומגרה.
ברוב אבקות הסוכר המשווקות לשוק הפרטי, נוטים להוסיף חומר מונע התגיישות, כדי למנוע יצירת גושים, תוך שמירה על הערכים האסתטיים של האבקה.
אבקת סוכר קיימת בדרגות שונות של עובי. המשפיע על מעודנותה. הדרגות מסומנות באות X כאשר ככל שמספר הX גדול יותר, כך האבקה טחונה דק יותר[1].
בתעשייה, נהוג לערבב אבקת סוכר עם עמילן תירס או קמח חיטה או קלציום פוספט (זרחת סידן) כדי לשפר את זרימתה, בשל תוספות אלה לא משתמשים באבקת הסוכר כממתיק למשקאות. אולם בתעשיית המזון ניתן גם להשיג אבקת סוכר שלא עורבבה עם מרכיבים אחרים.
ניתן לייצר אבקת סוכר באמצעים בייתיים בעזרת מטחנה חשמלית או עלי ומכתש.
במגדנאות משתמשים באבקת סוכר לזרייה על עוגות מסוימות, סופגניות ולעיתים גם על לביבות מתוקות, פרנץ' טוסט ומצה בריי בפסח.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: אבקת סוכר |
- יערה הולצמן-ביסמוט, סופגניות או לא להיות, באתר aish
- שירלי צפלוביץ, עוגיות מצוירות ברויאל אייסינג - ציפוי מאבקת סוכר, באתר "הלול"
הערות שוליים
- ^ ההבדל בין סוכר לאבקת סוכר, באתר השף