מיקי שמו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיקי שמו
מיקי שמו על שער ספרו "שבתות וחגים עם מיקי שמו" בהוצאת "על השולחן"
מיקי שמו על שער ספרו "שבתות וחגים עם מיקי שמו" בהוצאת "על השולחן"
לידה 9 בדצמבר 1969 (גיל: 55)
חיפה
סגנון בישול ישראלי עם השפעות מערב אירופאיות
השכלה "2d.s בזולינגן", מספר קורסים ב"Lenotre" בפריז, "ויזל" בבולוניה
מסעדות "שמו הקונדיטוריה"
טלוויזיה פינה קבועה בתוכנית של אודטה שוורץ, "מיקי שמו אופה מהלב"
ספרים מיקי שמו - המיטב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, אפייה טובה

מיקי שמו (נולד ב-9 בדצמבר 1969) הוא שף קונדיטור ישראלי ומבעלי רשת "SHEMO הקונדיטוריה".

ביוגרפיה

שמו התחנך בבית הספר הבית הספר הריאלי שבחיפה.

ביוני 1993, כשנה לאחר שסיים את שירותו בצה"ל כמפקד פלוגה בגולני, התחיל לעבוד בקונדיטוריה שפתחו הוריו, רותי ואיציק, שנה קודם לכן בקריית חיים, ונושאת את שם המשפחה.

מקור השראתו של שמו הוא מטבחה של אמו, בת למשפחה מהיישוב הישן, צאצאי מגורשי ספרד. את יסודות העבודה למד תוך כדי פעילותו בקונדיטוריה המשפחתית, כשהוא מושפע מן הסגנון המערב אירופאי והאוסטרו-הונגרי. לאחר עבודה של כ-5 שנים יצא ללימודי העשרה וסדנאות שוקולד וקונדיטוריה אצל השפים בגרמניה, איטליה, בלגיה וארצות הברית, במוסדות המתמחים בנושא, בהם ה2d.s בזולינגן, גרמניה; הלנוטר[1] בפריז, צרפת; ו"ויזל" בבולוניה, איטליה.

שמו משתתף, אחת לשנה, בתערוכות המתקיימות באירופה בתחום הקונדיטוריה. בעבר השתתף בתערוכות בפריז, ורונה וגרמניה.

שמו השתתף כאורח קבוע במספר תוכניות טלוויזיה, שמו גם לקח חלק בשיתוף הפעולה בתוכנית ובספר "מתכון בטוח" המבוסס על חיבור בין חמישה שפים, בהם שמו, השפים ישראל אהרוני, ירון קסטנבוים וליה שומרון, והשוקולטייה רואי גרשון.[2]

בשנת 2010 שמו קיבל תוכנית יחיד בערוץ האוכל שמאוחר יותר שודרה בערוץ 10[3]. שמו מגיש גם תוכנית בשם "מועדון המאפים הטובים" בערוץ ניקלודיאון.

שמו הוא בוגר הקורס הראשון בישראל לתואר "מאסטר שף" מהאוניברסיטה העברית בירושלים, והיחיד מבין שמונה עשר הבוגרים שבחר להתמחות בתחום הקונדיטוריה. משמש כאחד הכותבים הקבועים בעיתון על השולחן.

שמו נשוי ואב לשלושה ילדים, ומתגורר בחיפה.

ספריו

  • מיקי שמו - המיטב, (2009), הוצאת על השולחן
  • מתכון בטוח - נבחרת החלומות של השפים, (2010), הוצאת פן ומשכל
  • שבתות וחגים עם מיקי שמו[4], (2011), הוצאת על השולחן
  • אוצר העוגיות של מיקי שמו, (2013), הוצאת על השולחן
  • אפייה טובה, , (2018), הוצאת על השולחן

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26752793מיקי שמו