ספראווי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ספראווי (בגאורגית: საფერავი, מילולית: סַפּאראווי) הם ענבים אדומים כהים מהם מפיקים את היינות כינדזמראולי (מיושן 2 שנים) ומוקזני (מיושן 3 שנים). במקור מגדלים גפנים אלה במחוז המזרחי של גיאוגיה קאחתי. בימים אלו, הגידול מפוזר על פני כל הטריטוריות. יין המיושן כשנה המופק מענבים אלה נקרא ספראווי.
קישורים חיצוניים
יין | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
סוגי יינות |
| ||||||||
שתייה וביקורת יין | ייננות • ביקורת יין • אוצר יין • טעימת יין • טקס יין • דמי חליצה • חינוך ליין • התאמת יין ואוכל • אפלאסיון • טרואר | ||||||||
חפצים | חבית יין • כוס יין • גלגל הריחות • קיליקס • דקנטר | ||||||||
תהליך הייצור | כרם • יקב • גת (משטח דריכה) • דריכת ענבים • השריה (יין) • תסיסה (יין) • ריקבון אציל | ||||||||
אירועים וארגונים | הארגון הבינלאומי של הגפן והיין • גמברו רוסו • וינאקספו • תחרות יין • דקנטר (כתב עת) • Wine & Spirit Education Trust • המכון הישראלי ליין | ||||||||
יין ביהדות | ברכת בורא פרי הגפן • ארבע כוסות • יין נסך • כוס של ברכה • נסכים (קורבן) • סתם יינם • שתיית יין בפורים |
ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "ספראווי".