פטי ורדו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פטי ורדו (Petit verdot) הוא זן ענבים אדומים ממשפחת בורדו, זן זה בעל צבע סגול כהה משמש בעיקר ליין ממסך (בלנד) כתוספת צבע כהה וטעם ארומטי. חלקו של הפטי ורדו אינו עולה על 15% בממסך.בשנים האחרונות החלו ייננים להשתמש בזן זה כמרכיב עיקרי בממסכים, וישנם שאף עושים אותו כיין זני. (יש המרככים אותו באחוזים בודדים של מרלו.) זן זה גדל במספר רב של אזורים בעולם כולל את צרפת ארצות הברית ארגנטינה אוסטרליה וגם בישראל.
מאפייני הזן
תרגום השם פטי ורדו מצרפתית הוא ירוק קטן, מתייחס לבעיתיות הקיימת בגידול זן ענבים זה, הענבים לא מתפתחים יפה בגלל תנאי מזג אוויר. כמו כן ההבשלה של הענבים מתבצעת באיחור בעיקר במקומות עם תנאי מזג אוויר כמו בורדו. בישראל הניסיונות לגידול ענבי פטי ורדו הראו תוצאות טובות בעיקר בשל תנאי מזג האוויר בארץ. מניחים שפטי ורדו קדם לענבי הקברנה סוביניון.