ארגמן (ענבים)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ארגמן הוא זן ענבים ישראלי המשמש להפקת יין. מקור הזן בהכלאה בין שני זנים Sezão הפורטוגזי וקריניאן הספרדי.

היסטוריה

בתחילת הדרך של הייצור היין בישראל חיפשו אנשי התעשיה זני ענבים בעלי צבע עשיר וטוב, שהיה חסר באותו עת ביין המיוצר בישראל. על מנת לענות לצורך הזה, בשנת 1972 ביצעו רועי שפיגל ממכון וולקני למחקר חקלאי ושלמה כהן ממכון היין הישראלי הכלאה בין שני זנים: Sezão הפורטוגזי וקריניאן הספרדי ויצרו את ה"ארגמן" המצטיין בצבע סגול עמוק וריכוז פרי משמעותי בטעמו. בשנת 1992 הזן החדש נרשם כפטנט. לאחר מאות ניסיונות ומיקרו-וויניפיקציות, הופקו מהזן החדש יינות מוצלחים[1].

יקב ברקן הוא אחד היקבים המשתמשים בזן הזה[2]. יינות סגל, המיוצרים מענבי ארגמן הגדלים בכרם בגליל העליון, זכו בפרסים יוקרתיים, ביניהם מדליית זהב בתחרות יין בורדו. בנוסף, יקב עמק יזרעאל זכה במדליית כסף בתחרות TerraVino ב-2012 עם בלנד אדום הכולל את ארגמן. כמו כן, היקבים היוצר ופלדשטיין משתמשים בזן הזה ליצור היין.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ארגמן (ענבים)35630162Q644049