ביקורת יין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ביקורת יין היא מקצועו של מבקר יין, אדם שמתוקף תפקידו טועם יינות שונים, נותן להם ציון על פי קריטריונים מקובלים ומתארם, ומפרסם את ממצאיו. ביקורותיו יימצאו בספרים, בעיתונים, בכתבי עת, בניוזלטרים וברשת האינטרנט. תיאוריו ודירוג היינות השונים משמשים רבות את הצרכנים בתהליך בחירת וקניית היין.

שיטת הטעימה והביקורת משתנה מכתב עת לכתב כת וממבקר למבקר. בכתב העת האמריקני "ויין ספקטייטור", לדוגמה, כל היינות נסקרים בטעימות עיוורות, כדי להפחית אפשרות של הטיה.[1] בכתבי עת אחרים נעשה שימוש דומה בטעימה עיוורת. מבקרים שונים משתמשים בקנה מידה שונה לדירוג היינות, כשהשיטה המרכזית, המשמשת את רוב המגזינים, היא סקאלה שהדירוג הנמוך ביותר שיכול להינתן בה הוא 50, והגבוה ביותר – 100. דירוג נפוץ נוסף הוא סקאלה של חמישה כוכבים.

מבקרי יין מפורסמים

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביקורת יין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Tasting Format באתר "ויין ספקטייטור"
ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0