ביקורת יין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ביקורת יין היא מקצועו של מבקר יין, אדם שמתוקף תפקידו טועם יינות שונים, נותן להם ציון על פי קריטריונים מקובלים ומתארם, ומפרסם את ממצאיו. ביקורותיו יימצאו בספרים, בעיתונים, בכתבי עת, בניוזלטרים וברשת האינטרנט. תיאוריו ודירוג היינות השונים משמשים רבות את הצרכנים בתהליך בחירת וקניית היין.
שיטת הטעימה והביקורת משתנה מכתב עת לכתב כת וממבקר למבקר. בכתב העת האמריקני "ויין ספקטייטור", לדוגמה, כל היינות נסקרים בטעימות עיוורות, כדי להפחית אפשרות של הטיה.[1] בכתבי עת אחרים נעשה שימוש דומה בטעימה עיוורת. מבקרים שונים משתמשים בקנה מידה שונה לדירוג היינות, כשהשיטה המרכזית, המשמשת את רוב המגזינים, היא סקאלה שהדירוג הנמוך ביותר שיכול להינתן בה הוא 50, והגבוה ביותר – 100. דירוג נפוץ נוסף הוא סקאלה של חמישה כוכבים.
מבקרי יין מפורסמים
- ג'יימס לובה, עורך "ויין ספקטייטור"
- אנטוניו גאלוני, לשעבר מבקר יין ב-"Wine Advocate", מקים "Vinous"
- אלן מידווז, מקים Burghound.com
- רוברט פרקר, עורך "Wine Advocate"
- ג'נסיס רובינסון, מאסטרית ביין, כתבת "Financial Times"
- שלמה פפירבלט, מראשוני מבקרי היין בישראל
- דניאל רוגוב
- טל גל כהן, בעלי "IsraelWines פורטל היין הישראלי"
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Tasting Format באתר "ויין ספקטייטור"