יין קש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יין קש

יין קש הוא יין מתוק בעל גוון צהוב בהיר שהופק מענבים שיובשו לפני כן על מצעי קש. התוצאה דומה לזו שבהפקת יין קרח, אך מתאימה באקלים חם.

דרך זו להפקת יין מגדילה את מתיקותו וכפועל יוצא גם את אחוז הכוהל ביין, אחוז העולה על 14%. יין קש מופק בעיקר בצרפת, במחוזות זורה וקוט דו רון ובאיטליה, בצפון ובטוסקנה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יין קש בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0