יין כתום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

יין כתום הוא תירוש של ענבים לבנים, שהותססו עם קליפותיהם במשך זמן ארוך, כלומר יין לבן שיוצר בטכניקה של יין אדום.[1][2] היין מכונה כך משום שבתהליך התסיסה הוא נצבע בצבע זהוב עמוק,[3] כתוצאה ממגעו עם הפיגמנטים שבקליפת הענבים. המונח נקבע על ידי דייוויד הארווי, יבואן יין בריטי, בשנת 2004. בטעמם היינות הכתומים שונים מאוד מיינות לבנים, וקרובים יותר ליינות אדומים.[1]

היין הכתום יוצר לראשונה בגאורגיה, והוא כנראה היין הראשון בהיסטוריה שיוצר מענבים בהירים. לחקלאים הגאורגים, לפני אלפי שנים, לא היו הזמן והציוד המתקדם הנדרש להפרדת השזרות, ריסוק הענבים והפרדת הקליפות. לכן הם הניחו לענבים הלבנים לתסוס באופן טבעי למשך זמן ארוך, וכך יצרו את היין הכתום. עד היום ניתן למצוא בגאורגיה חקלאים המייצרים יין באותו אופן מסורתי שבו השתמשו אבותיהם במשך אלפי שנים.[3]

היין הכתום נחשב ליין שמתאים לשתייה בהתאמה לאוכל ופחות לשתייה בפני עצמו, ולכן כיום ניתן למצוא אותו בעיקר במסעדות שמתמחות בהתאמת יין לאוכל או בחנויות יין. בישראל החל ייצור היין הכתום רק לפני כעשור.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יין כתום בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34872620יין כתום