סוביניון בלאן
סוביניון בלאן (Sauvignon Blanc) הוא זן ענבים לבן שמקורו באזור בורדו שבצרפת. הסוביניון בלאן, ביחד עם זן הענבים האדום קברנה פרנק הוא ההורה הגנטי של הזן הנפוץ קברנה סוביניון.
הזן משמש לרוב להפקת יין לבן יבש, אולם הוא מהווה מרכיב חשוב גם ביינות קינוח כגון אלו המיוצרים בסוטרן. היינות המפורסמים ביותר מזן זה מגיעים מצרפת (בעיקר מבורדו ומעמק הלואר), ומניו זילנד - אולם הוא נפוץ באזורי יין רבים אחרים, בהם דרום אמריקה, ארצות הברית, אוסטרליה וישראל.
יינות סוביניון בלאן לרוב יתאפיינו בחומציות ובגוף קל. חלקם בעלי מאפיינים טרופיים בולטים בעוד אחרים מציגים אופי יותר עשבוני ומינרלי. ייננים בצרפת מעדיפים לרוב להתסיס את התירוש בטמפרטורות גבוהות יחסית (18-16 מעלות צלזיוס) שמניבות יינות בעלי אופי מינרלי יותר, בעוד ייננים בניו זילנד מעדיפים לרוב תסיסה בטמפרטורות מעט נמוכות יותר, המניבות יינות בעלי אופי פירותי וטרופי. בישראל בה חלק גדול מהיינות מיוצרים בסגנון העולם החדש - גם יינות הסוביניון בלאן הם בעלי אופי טרופי רענן.
קישורים חיצוניים
- פרופ' עמוס הדס, פורסם במגזין יין וגורמה
יין | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
סוגי יינות |
| ||||||||
שתייה וביקורת יין | ייננות • ביקורת יין • אוצר יין • טעימת יין • טקס יין • דמי חליצה • חינוך ליין • התאמת יין ואוכל • אפלאסיון • טרואר | ||||||||
חפצים | חבית יין • כוס יין • גלגל הריחות • קיליקס • דקנטר | ||||||||
תהליך הייצור | כרם • יקב • גת (משטח דריכה) • דריכת ענבים • השריה (יין) • תסיסה (יין) • ריקבון אציל | ||||||||
אירועים וארגונים | הארגון הבינלאומי של הגפן והיין • גמברו רוסו • וינאקספו • תחרות יין • דקנטר (כתב עת) • Wine & Spirit Education Trust • המכון הישראלי ליין | ||||||||
יין ביהדות | ברכת בורא פרי הגפן • ארבע כוסות • יין נסך • כוס של ברכה • נסכים (קורבן) • סתם יינם • שתיית יין בפורים |