אטולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אטולה

אטולהספרדית: Atole משפת הנאוואטל) הוא משקה מסורתי במקסיקו ובמרכז אמריקה, וכן בדרום מערב ארצות הבריתמדינות טקסס וניו מקסיקו). המשקה הוא משקה חם שלו מספר גרסאות. המשקה נשתה באופן מסורתי בחג המולד וביום המתים. גרסה של המשקה המכילה שוקולד נקראת גם שאמפוראדו.

המשקה עשוי קמח תירס, מים, פילונצ'ילו (קנה סוכר לא מעובד), קינמון, וניל ושוקולד או פירות. התערובת, שמרקמה דמוי דייסה מרוסקת ומחוממת. ישנה גרסה של המאכל העשויה קמח אורז או שיבולת שועל טחונה.

במדינת ניו מקסיקו שבארצות הברית נעשה שימוש בתירס כחול להכנת המשקה, והוא מכיל גם חלב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אטולה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

17548500אטולה